BINE ATI VENIT

Hotelul de 4 stele este situat in Sinaia, la poalele muntilor Bucegi, la doar cateva minute de mers pe jos de Castelul Peles.

Descoperiti cateva imagini


Cladirea hotelului este inspirata din stitul cabanelor austriece. Interiorul renovat In 2012, va va oferi un mediu deosebit si odihnitor.

Fiecare camera este dotata cu un salonas, baie proprie (jacuzzi In unele), mini bar, cafetiera, Internet si Intre 1-3 TV.

Pentru firme punem la dispoziti o sala de conferinte de 30 de persoane, dotata corespunzator.

Putem organiza la cerere, numeroase alte activitati precum : plimbari cu ATV-ul, trasee cu diverse grade de dificultate In Muntii Bucegi Insotiti de un ghid, cursuri de initiere in escalada, vizite la obiectivele culturale etc.

Descoperiti activitatile propuse

SINAIA IN CATEVA CUVINTE

Zona des Impadurita de pe valea Prahovei In care se afla azi orasul Sinaia era nelocuita de o populatie permanenta In secolul al XVII-lea. Primii locuitori care s-au stabilit In padurea virgina de aici, aflata la poalele Bucegilor, fiind calugarii schitului Sf Nicolae 1581 care s-a tranformat In manastirea Sinaia, fondata pe la 1690 de spatarul Mihail Cantacuzino.

La 9 mai 1880 Sinaia a dobandit statutul de comuna urbana,. In aceeasi perioada, familia regala a Romaniei si-a stabilit la Sinaia resedinta de vara, construind complexul castelului Peles. La sfarsitul secolului al XIX-lea, comuna avea o populatie de 2210 locuitori, o scoala mixta frecventata In 1899 de 103 elevi, hoteluri, clinica de hidroterapie si gara pe calea ferata Ploiesti-Brasov, unde opreste pentru cateva ore, celebrul Orient Express (Paris-Istanbul).

Printre reperele turistice importante se numara Castelul Peles, Pelisorul, Manastirea Sinaia, Cazinoul Sinaia precum si Casa Memoriala "George Enescu". Tot aici se afla si vila lui Nicolae Iorga. La Sinaia s-au stins din viata importante personalitati politice: regele Carol I, Ferdinand I, regina Maria a Romaniei, precum si prim-ministrul Ion Gh. Duca (asasinat pe peronul garii din Sinaia, unde exista si o placuta comemorativa).